Adrianne & Liam Alexander. Ståa pr i dag.

Nå er det gått omtrent 5 måneder siden det stormet som verst rundt Adrianne og hennes sønn Liam Alexander.

Jeg har fått mange spørsmål om hvordan det går med saken, hvordan det går med Adrianne, og hvordan det går med meg og mine. Så det er vel på sin plass med en oppdatering.

På de 5 månedene har det ikke skjedd mye. Barnet bor hos far, og Adrianne har samvær på samme måte som før. Altså med tilsyn av barnefar, eller andre familiemedlemmer.

Hun har fremdeles ikke fått ha barnet med seg hjem eller trillet tur med ham alene. Ingen ting.

Fremdeles blir hun sett på som «en trussel» for barnet. Jeg vet ikke hvilke andre ord jeg kan bruke. Som jeg har sagt før, det finnes straffedømte som har bedre betingelser enn henne.

Hun er hans mor, men hun får ikke være mamma, eller gjøre noe som har med den rollen å gjøre. Det har barnevernet i Sandefjord tatt fra henne. Adrianne selv er usikker på om gutten faktisk forstår at hun er hans mamma.

Det hun i realiteten har, og har hatt siden oktober 2017, er på sett og vis en slags «tanterolle». Hun stikker innom sønnen sin til fastsatte tider, fordi hun ikke får lov til annet.

Vi alle sammen kjenner at nok får snart være nok. Hvor lenge skal denne farsen pågå?

Adrianne har så sent som i dag snakket med sin advokat. 

Det er mye som er merkelig i denne saken. Det vet vi fra før. Men nå har det dukket opp mer.

Det viser seg at barnevernet plutselig har henlagt saken. Adrianne fikk aldri beskjed om dette. 

En annen ting som er betenkelig, er at barnefar ikke på noe tidspunkt har hatt oppfølging av barnevernet selv. Det i seg selv er ganske pussig, i og med at dette var en temmelig «alvorlig» sak. 

Så barnevernet har i denne saken bestemt ting, dømt Adrianne nord og ned, for deretter å råde far til å skjerme barnet så mye som mulig fra mor… Og dermed forsøke å uskyldiggjøre seg selv. Det er det hele. Og slik er det fortsatt. De har ikke gjort annet enn å skape store konflikter, og ødelegge en familie. De fratok Adrianne muligheten  til å være mor, uten at de ga henne noen sjanse.

Ikke noe av det Adrianne har forsøkt å si, har de noen gang hørt på. De hørte ikke på meg. Det vi sa var ikke viktig, og er det fremdeles ikke.

Adrianne har foreldreretten enda, den er ikke fratatt henne, men hun har likevel ikke noe hun skulle ha sagt mht barnet. Hun får ikke ta noen avgjørelser, hun blir ikke tatt med i beslutninger som går på Liam. Null og niks.

Dette helvetet har nå pågått i 10 måneder, og får fremdeles fortsette, til tross for at partene ikke har vært innenfor dørene i et rettslokale. Ingen dommer har uttalt seg. Foreløpig.

Alt i denne saken er så merkelig at det finnes ikke ord som er dekkende.

Nå på seinsommeren, i slutten av august 2018, blir det omsider høring i retten, med alle parter, samt advokater tilstede. Adriannes advokat reiser fra Mosjøen til Sandefjord for å bistå. Dette kommer ikke ett øyeblikk for tidlig. Dette skulle skjedd for lenge siden.

Jeg snakket med Adrianne i ettermiddag. Hun føler seg veldig beroliget på grunn av samtalen med advokaten. Adrianne sier selv hun ikke vil ta gleden på forskudd, men det er lys i tunnelen.

Fra mitt ståsted, jeg som er bestemor til Liam Alexander:

Fakta: Jeg som bestemor, eller andre besteforeldre, har ingen som helst juridisk rett på å treffe barnebarn. Derfor kan jeg ikke gjøre noe heller.

Men faktum er at jeg er blitt fratatt muligheten til å være bestemor. Det er vondt. Helt for jævlig.

Jeg vet at Liam ikke aner hvem jeg er. Jeg har møtt ham noen få ganger, og det er lang tid mellom hver gang.

Han har ingen mulighet til å kjenne morslekta si. Vi er helt ukjente for ham. Jeg og de to onklene hans, Aron og Levi.

Jeg får pr i dag ikke ha noen relasjon til ham. Ikke annet enn på bilder. Reiser jeg sørover, så får jeg nok møte han med tilsyn, men jeg får ikke ta han med meg og gå på cafe, og gjøre bestemorting sammen med ham. Fordi jeg (også) må overvåkes i samvær med ham.

Jeg har i dag ingen mulighet til å få mitt barnebarn på besøk, fordi Adrianne ikke får ta ham med seg noen steder.

Det finnes fremdeles ikke ett fnugg av bevis på at hun ikke egner seg som mor. Noen kommer til å få et forklaringsproblem.

CE95DDF5-19E1-47EC-8EB9-EB362486D250

Bildet er tatt i juli 2017, her i Korgen.

Dette med Liam er ekstra sårt nå, fordi det i disse dager er akkurat 1 år siden jeg var så heldig å få ha Adrianne og Liam hjemme hos meg i hele 3 uker. Det er de beste 3 ukene jeg har hatt.

Nå kjennes sommeren 2017 ut som et annet liv, det er et fjernt minne som jeg ikke ser for meg skal kunne gjentas umiddelbart. Det er trist.

Jeg har foreslått løsninger for at Liam skulle kunne komme å besøke meg nå i ferien, men det har blitt forkastet. Avvist.

Mandag 23 juli kommer Adrianne hit en tur mens jeg har ferie. Det er godt å tenke på, men det er noe som mangler uten Liam.

23550321_10155576155441226_8549956196777820253_o

Jeg har merket at jeg mer og mer har distansert meg fra barnebarnet mitt. Ikke fordi jeg ikke er vanvittig glad i ham, men fordi jeg ikke får lov til å være hans bestemor. Det er fryktelig sårt. Så jeg skyver det hele litt fra meg, for å beskytte meg selv. Er det mulig å forstå? Kanskje jeg gjør det for å «overleve» selv…

Jeg føler meg dårlig på grunn av dette. Og hva må ikke hans egen mor føle da?

Nå er jeg spent på det rettsmøtet. Jeg krysser alt jeg har for at det skal komme noe godt ut av dette. Det må det. Det må skje noe før det er for sent. Enda kan relasjonen mellom mor og sønn reddes, og det er første prioritet. Men dersom dette får fortsette, er jeg redd stor skade skjer, som blir vanskelig å rette opp….

Jeg vil poengtere at det er ikke barnets far som egentlig har gjort noe galt i denne saken. Han gjør det som BV rådet ham til. 

Det er ingen andre enn BV i Sandefjord som er den store stygge ulven i denne saken!

Det er de, og ingen andre som har skapt denne situasjonen.

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s