Ingenting kan få meg til å endre avgjørelsen.

2007-07-07 15.59.55

Bildet er fra juni 2007 da jeg kjøpte huset mitt.

For en tid tilbake fortalte jeg at jeg har bestemt meg for å flytte sørover. Til Vestfold, og sannsynligvis Tønsberg.

I ettertid har jeg snakket med mange, og fått masse tilbakemeldinger og meninger om mine planer.

Absolutt ingenting kan få meg til å endre meg, og fortsette å bli boende her i Korgen.

Jeg har også bestemt meg for å si opp jobben min. Har snakket med sjefen på min arbeidsplass, og det viser seg at jeg bare kan få 6 mnd ulønnet permisjon, med varsel innen 3 mnd om jeg kommer tilbake etter endt permisjon, eller oppsigelse.

Så for meg blir det meningsløst å ta ut permisjon.

Jeg har bestemt meg for å kvitte meg med alt jeg ikke har bruk for. Kaste, selge osv. Og jeg skal selge huset.

Så alt dette, for så å evt returnere nordover etter så kort tid som 6 mnd faktisk er, det blir meningløst.

Mange jeg har snakket med mener jeg burde ta permisjon, og gå for utleie av huset i tilfelle jeg angrer meg. Men etter å ha satt meg inn i regelverket, samt sett på situasjonen med selve huset, har jeg kommet til at jeg selger. Det er bare ett hus… Dessuten er det så store ting som skulle vært gjort med huset som jeg ikke har, eller får mulighet til.

Huset ser ikke veldig bra ut på innsiden. Det er nå en ting. Men det skulle vært byttet bordkledning og byttet vinduer m.m. men dette er ting jeg ikke får lån til da jeg er alene.

Da er det bedre å selge, og sitte igjen med en sum som kanskje kan gå til ny bolig senere. Det vil vise seg.

Nå må jeg bare ha is i magen, og vente til tiden er inne, så legger jeg huset ut for salg.

Og jobb får jeg sikkert. Jeg er villig til å gjøre det meste. Bare det at jeg har vært i samme jobb i mange år under samme sjef, burde vel si noe om meg som person. Jeg har jobbet hele mitt voksne liv, så jeg har tro på at ett eller annet dukker helt sikkert opp.

Det er ikke verdens ende for meg å verken selge eller flytte til en helt ny landsdel. Jeg fyller 40 år i år, og dersom jeg skal rive opp her, og etablere meg på nytt, så må det skje nå! Jeg vet jo ikke, men jeg ser for meg at slike ting blir mer og mer vanskelig etterhvert som man blir eldre.

Hadde det ikke vært for situasjonen rundt Adrianne og Liam, så hadde jeg nok ikke tenkt på å flytte.

Nå har jeg så smått begynt prosessen med å rydde huset. Det er en oppgave som kommer til å ta tid.

I år blir det ingen ferietur. Jeg må prioritere annerledes. Planen var at jeg skulle ta med meg guttene en tur til Lycksele, men på grunn av de nye planene skal ferien brukes til å rydde.

Jeg skal leie en container, og kvitte meg med absolutt alt som skal kastes. Det er dyrt å leie en slik, men for meg, akkurat nå, er det det beste alternativet.

Mange kan nok tenke at et år frem i tid er fryktelig lenge, men det er det ikke. Jeg må omstille meg mentalt. Sortere huset, som nå rommer 11 år av livene våre osv. Etter jul må jeg begynne å se meg om etter bolig der sør… Jobb… Jeg trenger dette året.

Jeg har tenkt mye på hva jeg egentlig har her. Det koker stort sett ned til at jeg har fast jobb og hus. Det er i grove trekk det hele.

Her jeg bor har jeg heller ikke noe sosialt nettverk å snakke om. Jeg har forsøkt, men ikke lykkes. Kanskje jeg ikke har forsøkt nok? Hva vet jeg. Men det er greit egentlig. Jeg kjenner mer og mer på at Korgen ikke er plassen for meg. Jeg flyttet herfra som 14 åring, og kom tilbake da jeg var 28 år. Det er lang tid. Min omgangskrets fra da jeg var barn, var borte, naturlig nok. Folk tar på et tidspunkt ny kurs i livet. Det var alt annet enn lett å komme tilbake hit. Men jeg gjorde det fordi jeg ville ha en egen bolig til meg og barna mine.

Jeg har i alle år trivdes i huset mitt, det har vært veldig greit å bo her i alle disse årene, men Korgen føles ikke ut som hjemme.

Jeg vet ikke om Vestfold heller vil føles som hjemme, men det er der min familie er. Adrianne og Liam er min familie. Og der familien er, er kanskje hjemme?

I straks 40 år har jeg bodd på Helgeland. Det er på tide at jeg staker ut en ny kurs.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s