Jeg har tatt ett valg.

F9C2296F-90C3-43BA-B5CA-7F67CECD31D9.jpeg

Sett i lys av alle hendelsene rundt min datter Adrianne og hennes sønn, mitt barnebarn Liam Alexander, så har jeg etter lang betenkningstid kommet til at jeg skal flytte sørover sammen med sønnene mine.

Dette blir ikke å skje umiddelbart.  Går alt som jeg har tenkt, så kommer Levi til å gå 1 klasse her i Korgen, så setter vi kursen sørover i forbindelse med avvikling av ferie sommern 2019.

Det er mye å ta tak i. Huset må ryddes, det må kastes som sorteres fra loft til kjeller.

Jeg må ta stilling til om jeg skal selge eller gå for utleie. Jeg vet ikke hva som er best. Velger jeg å leie ut, så er det visse ting jeg må fikse inni huset. Hva utsiden angår, så er den dårlig, men det får jeg ikke gjort noe med nå uansett.

Det er skummelt å tenke på at jeg må slutte i jobben jeg har i dag. Jeg har fast stiling på 80% i Rana Kommune, og har hatt det i mange år. De 11 siste år på samme sted, under samme sjef. En trygg jobb, og en trygg hverdag.

1000 spørsmål dukker opp. Jeg er fast bestemt på å flytte. Det er det eneste som kjennes rett ut, siden ting har blitt som de har blitt. Men likevel bekymrer jeg meg litt. Vil jeg klare å skaffe meg jobb, og ikke minst, nok jobb, så det går an å leve av… Vil jeg klare å finne meg et hus/leilighet med hver sitt soverom til meg og guttene på et passe landlig og trygt, men samtidig litt sentralt sted i forhold til skole for Levi? Vil guttene trives og greie å tilpass seg?

Jeg har alltid sagt at jeg ikke skal flytte så lenge Levi går på grunnskolen. Jeg ville holde meg i ro her i Korgen, så han fikk ha en trygg og stabil base i livet sitt til han blir ferdig med grunnskolen. Jeg ønsket at han skulle fortsette å ha sin avlasting hos fantastiske folk… Jeg ville ikke rive ham opp med rota.

Men så begynte jeg å tenke. Jeg har det ikke helt bra her. Det har liksom bare vært greit nok. Det er dette jeg har vært vant til.

Jeg oppholder meg hjemme, og på jobb. Og jeg føler i grunn at jeg ikke har annet her enn jobb.

Men Situasjonen rundt min datter og barnebarn har heller ikke gjort det noe enklere for meg her i Korgen. Avstanden til dem er plutselig så mye større enn før. Fordi jeg bare får treffe Liam når jeg reiser ned til Sandefjord og Tønsberg. Adrianne får ikke lenger ta med seg guttungen hit til Korgen på ferie, slik hun gjorde i fjor sommer. Det vil ikke bli mulig for henne å ta ham med seg hit for å feire jul. Det er mange ting som gjør at jeg nå har tatt en endelig avgjørelse.

Jeg savner mitt barnebarn, og jeg vil se ham oftere enn et par ganger i året. Jeg vil at han skal kjenne meg og vite hvem jeg er. Jeg vil se han vokse opp. Det er ikke nok for meg med bilder lenger.

Og jeg vil være nærmere min datter.

Jeg har sagt det utallige ganger før at jeg har hatt lyst til å flytte, men det har liksom ikke vært alvor. Har følt at jeg ikke kunne på grunn av Levi, jobb, hus osv. Jeg har følt det som en umulighet. Men tanken har vokst frem, og det er alvor.

Men jeg må ha ca 1 år på meg. Det er mye å ta tak i for meg som er alene, og som i tillegg jobber mye. Dagene strekker ikke helt til. Derfor vil jeg forberede meg alt nå. Har begynt å samle litt esker, og litt etter litt skal jeg gå grundig til verks i huset. Tror absolutt det er bedre for oss alle å ha såpass god tid før det faktisk skjer. Få lagt til side litt penger osv til flyttingen, og innkjøp av nye ting. For visse ting i huset tar jeg ikke med … som kjøleskap, vaskemaskin osv… alt dette ble kjøpt nytt da jeg flyttet hit i 2007. Det er jo noen år, så slik ting gidder jeg ikke å dra rundt på.

Så dette er status PR i dag. Plutselig snur livet i en helt annen retning enn man hadde  tenkt seg 😀

Aldri om jeg trodde jeg skulle inn på leiemarkedet igjen, eller at jeg skulle jakte på jobb i en helt ny landsdel.

Det er jo selve livstoget som raser forbi, og jeg kaster meg på det. Snart, ganske snart.

 

– Cecilie Bjørnstad

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s