Detektivarbeid med lys og lupe.

Nå har jeg og Adriane gått saken med barnevernet i sømmene. Det er Adriane selv som i all hovedsak har finkjemmet sakspapirene grundig for å finne holdepunkter for det som BV i Sandefjord har konkludert med. Jeg har også lest de, men har heller ikke kunnet finne noe som gjør at de skal komme med den konklusjonen de gjør.

Jeg skrev dette innlegget i forrige uke:

Jeg er mentalt syk…

Uken før, skrev jeg dette innlegget:

Barnevern, folkeregister og NAV- evig eies kun et dårlig rykte.

Dette er saken i korte trekk:

Barnevernet i Sandefjord har skrevet i sin rapport at jeg, Cecilie Bjørnstad har en mental lidelse, en alvorlig tilknytningforstyrrelse, som gjør at jeg aldri er utenfor døren.

De har uttrykt stor bekymring for at jeg oppholder meg sammen med mitt barnebarn.

De hevder at Adriane er oppvokst under grov omsorgssvikt.

De hevder at de ut fra div rapporter, er det grunn til bekymring ang meg.

De har sagt til min datter at om hun vil flytte nordover, så skal det skje uten sønnen hennes, på grunn av den potensielle faren jeg utgjør for mitt barnebarn.

Både jeg og min datter har henvent oss til aktuelle saksbehandler for å få en oppklaring av saken.

Jeg konfronterte vedkommende med følgende mail:

Hei. 

Jeg må si jeg ble sjokkert da jeg leste sakspapirene til Adriane Kibsgaard. 
Det kommer frem at jeg skal ha en psykisk lidelse som gjør at jeg aldri er ute. Hvor kommer dette fra? Det stemmer overhodet ikke. 
Jeg er i full jobb i Rana kommune, og har vært det siden Adriane var liten. 
Jeg reiser også flere ganger i året, og er så sosial som man rekker å være i en hektisk hverdag. 
Jeg opplever denne påstanden om meg som utrolig krenkende. Dette er ikke noe jeg, eller min arbeidsplass kjenner seg igjen i. 
Har heller ingen diagnoser. Jeg er en frisk og oppegående person. 
Hva angår deres påstand om omsorgssvikt, er heller ikke dette riktig. Her har jeg medhold fra barnevernet i min kommune. Glem heller ikke at jeg i tillegg har omsorg for Adriane sine brødre, hvorav den ene er 5 år. Begge guttene har det veldig bra i min omsorg. Dette kan dokumenteres. 
Har også fått fortalt at dere mener mitt barnebarn bør skjermes fra meg! Og at Adriane ikke bør besøke meg med barnet. 
Si meg, undersøker dere ikke før dere kommer med slike utsagn og grove påstander? 
Jeg et forbedret på å gå videre med dette, dersom dere ikke ordner opp. 
Jeg har faktisk sett meg nødt til å ordne meg legetime for å få attest på at jeg er frisk. 
Jeg forventer at dere tar tak i saken. Dette er ikke et stempel jeg ønsker å ha på meg. Det er som sagt grovt krenkende og ødeleggende for vår familie. 
Hilsen Cecilie Bjørnstad, mor til Adriane Kibsgaard
Jeg forventet meg et saklig svar, om mulig en beklagelse, men jeg mener jeg ble møtt temmelig avvisende fra saksbehandler. Jeg kaller det total ansvarsfraskrivelse.
Svaret er som følger:

Hei.

Sandefjord barneverntjeneste har ikke hatt noen undersøkelse hos deg, og kjenner ikke deg. Vi har kun mottatt informasjon fra andre instanser som har uttalt seg om Adrianes oppvekst. Fint om du tar denne samtalen med dem.

 

Med vennlig hilsen ************

 

Jeg svarer:

Til tross for at dere ikke har undersøkt, så gir dere meg en diagnose, og mener mitt barnebarn bør skjermes fra meg. 
Jeg er ikke ferdig med dere. 
Cecilie Bjørnstad
Saksbehandler svarer:

Jeg beklager hvis du opplever at vi har satt en diagnose på deg. Det har vi ikke, men på bakgrunn av informasjon fra andre instanser, har vi vært bekymret for at mor skal være hos deg med gutten. Dette er en bekymring, ikke en diagnose, og den er tilbake i tid, da undersøkelsen pågikk. Vi har ikke oppdatert kunnskap om dette tema per i dag, og legger ikke føringer for dette per i dag.

 

Med vennlig hilsen **********

 

Men det står faktisk tydelig, svart på hvitt, skrevet av denne saksbehandleren, at jeg har en lidelse.

Jeg svarer med en siste mail, som jeg ikke mottar svar på:

Da syns jeg dere skal undersøke nærmere før dere sier, og skriver ting. 

At jeg hadde en fødselsdepresjon da Adriane kom, er ikke noe hemmelig. Og det er mange år siden jeg ble frisk. Har jo fått to barn etter det uten problemer. 
Dere kunne snakket med saksbehandler i Hemnes kommune før dere drar forhastede slutninger. 
Men at dere faktisk skriver at jeg har en forstyrrelse, som gjør at jeg ikke er ute, det blandt det andre dere er bekymret for, uten  å undersøke! 
Fatter ikke at det er mulig. Helt forkastelig. 
Det er helt innlysende at BV i Sandefjord har trukket egne, forhastede beslutninger. De har misforstått og gjort seg opp en mening basert på synsing og egne tolkninger. De har ikke gjort jobben tilstrekkelig. Jeg vil påstå de egentlig ikke har undersøkt. De har i bestefall skumlest sakspapirene på Adriane da de satte igang «undersøkelsen». Det står å lese at Mor (Adriane) skal ha sagt at jeg lider under disse påståtte psykiske problemer, men denne påstanden kommer fra annet hold.
Den stemmer uansett ikke, hvilket jeg skal få på det rene med å henvise meg selv til lege og evt psykolog for å få «renvasket og friskmeldt» meg selv.
Adriane selv fikk diagnosen reaktiv tilknytningsforstyrrelse for noen år siden, basert KUN på samtaler med bare henne. Verken jeg eller andre foresatte ble inkludert i disse samtalene.
Bv i Sandefjord er ikke villig til å se på saken, eller gjøre noe med den.
Det fremkommer helt tydelig da Adriane mottar svar på mail som hun selv sendte til saksbehandler.
Mail fra Adriane Kibsgaard til saksbehandler:

«Mor forteller at mormor han en tilknyttningforstyrrelse som gjør at mormor ikke går utenfor døren». Hvor kommer dette fra? Jeg har aldri sagt at min mamma ikke går utenfor døren, da hun jobber 80% og er nesten aldri hjemme.

Jeg har heller aldri sagt at hun har tilknyttningforstyrrelse, for det har hun ikke. Det er èn ting å ikke like å snakke i telefonen, og ha et dårlig nettverk i nabolaget, men det er ikke dermed sagt at hun ikke går utenfor døren. Mamma jobber ikke i samme kommune som hun bor, og de eneste gangene hun ikke er på jobb, er kun når minstebroren min er syk.

 

Så det er helt tydelig at her er det noen som vrir på det som blir sagt.

Den tilknyttningsforstyrrelsen fikk jeg KUN ut fra samtaler med meg. Verken mamma eller pappa har blitt inkludert, dermed er ikke dette stemplet med virkeligheten.

Jeg måtte lese gjennom fosterhjemsrapporten da du sier at det har skapt bekymring. Og her er det ganske tydelig at du har tolket på din måte og trekt en konklusjon på at SÅNN er det.

Hvis du har lest grundig igjennom og tatt deg tid til å faktisk forstå, så står det ingenting som tyder på at mamma er en bekymring. Om du har lest med tålmodighet, så ser at du det står stort sett ting som JEG har sagt. Jeg fikk mye omsorg i fosterhjemmet, det er ikke til å stikke under en stol. Men det er ikke dermed sagt at jeg ikke fikk det hos mamma, for det fikk jeg uten tvil! Det er dessverre ikke alle som er ment for å bo sammen, selv om man er familie. Jeg og mamma har alltid hatt det best når vi ikke har bodd sammen.

 

Jeg har allerede 2 yngre brødre, og hadde mamma vært en bekymring for BV i Hemnes, så hadde hun naturligvis vært i søkelyset allerede.

Det står mye i papirene om konflikter mellom meg og henne. Blant annet fra Nordlandssykehuset hvor ******** var ansvarlig behandler i 2012. Denne mannen er idag utvist fra Nordlandssykehuset fordi han ikke gjorde jobben sin. Fordi  at han dro en egen konklusjon og skrev det ned på sine papirer, som idag ikke stemmer med virkeligheten.

 

Det er så mye i papirene som enten er ren løgn eller så er det lille meg i en alder av 14-16 år som har pratet vissvass i sinne. Om du ser i papirene, så er det meste ut fra hva JEG har sagt. Det står ingenting som tilsier at noen tviler på min mamma.

 

For ikke å glemme hvor du har skrevet i papirene at jeg er OPPVOKST med omsorgssvikt. Her har du bommet veldig! Hvis du leser papirene fra Helgelandssykehuset med stempel 31.mai 2012, så ser du at det står:

«Mor er oppvokst med grov omsorgssvikt». Mor i denne sammenhengen er min mamma. Ikke meg. Og det står ingen verdens steder at JEG er oppvokst med omsorgssvikt, så at dette står i papirene er helt feil!

 

Du sier som sagt selv at dere ikke har undersøkt og kjenner ikke mamma. Det er èn ting at dere ikke kjenner henne, men at dere ikke har undersøkt er jo helt koko? At dere, eller du, jeg vet ikke, VIRKELIG ikke undersøker på skikkelig vis? Hvor slapt arbeid går det an å gjøre egentlig? 99% av det som står i papirere er bullshit fra lille meg som ikke visste bedre. Hadde dere undersøkt, så hadde dere faktisk fått vite hvordan virkeligheten faktisk ser ut.

 

Barnevernet i Hemnes vet om deres konklusjon. Og dem er veldig opplyst om deres påstander. Jeg nekter at mamma skal ha dette stemplet på seg i deres papirer, og jeg gir meg ikke.

Familien min er veldig liten, og dere er en del av å ødelegge ved å ikke ønske samvær mellom mormor og barnebarn. Dette er helt sykt! Jeg har aldri sett så stor kjærlighet i mammas øyner da hun har fått hatt Liam for seg selv. Helt ufattelig at dere drar konklusjoner ut fra et A4-ark uten å GIDDET å tatt en telefon.

Jeg vet at dette er utenfor ditt området nå, men dette er såpass alvorlig til BARNEVERN å være at dette lar jeg ikke stå.

Adriane mottar følgende svar fra saksbehandler:

Jeg beklager at du forstår saken slik. Vi oppfatter dette forskjellig. Som sagt er undersøkelsen ferdig, og det er utenfor mine arbeidsoppgaver å undersøke din mors omsorgsevner nå.

Med vennlig hilsen **********

Det er på grunn av disse svarene tydelig at BV i Sandefjord prøver å fraskrive seg det meste.

De sier altså at de ikke har undersøkt, men likevel skrevet konklusjon i rapporten.

Jeg føler meg rimelig sikker på at BV i Sandefjord  ser at de har gjort grove feil i denne saken, men ikke kan/vil erkjenne det.

Det at de tar feil, kan dokumenteres.

Jeg og min datter er pr i dag usikker på hva vi bør gjøre med saken, siden BV i Sandefjord avviser oss noe så til de grader. Men skulle denne saken en dag havne i retten, så vil jeg tro de kommer til å få et forklaringsproblem, for de har rett og slett ikke gjort jobben sin, slik vi ser det.

Link til Adrianes eget innlegg om saken:

http://adrianekibsgaard.blogg.no/1504010958_barnevernet_har_talt.html

-Cecilie Bjørnstad

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s