Ny bok på gang.

irmelin3

Nå er det 2 år siden min siste bok, Irmelin Rothman kom ut. Den utgivelsen finansierte jeg selv. Salget der har gått litt opp og ned. Jeg har vært optimistisk, og nedstemt. Det har vært vanskelig. Men jeg er en erfaring rikere, og jeg har lært mye av det.

Den utgivelsen ble nok tøffere enn jeg hadde forventet. Ble temmelig skuffet da lokalpressen ikke ville skrive om boka, slik de hadde skrevet om mine to tidligere utgivelser. Den så jeg ikke komme. Jeg har jo ikke noe stort navn, om enn noe navn i det hele tatt, men jeg trodde at da en lokal person hadde skrevet bok, så ville det ha en viss interesse. Det hadde det altså ikke.

Jeg bestemte meg for å slutte å skrive, men det kommer aldri til å skje. Trangen er alt for sterk 🙂

2015-05-02 10.21.13

Boken finnes ikke lenger i de store nettbokhandlene, men er å få kjøpt hos forlaget, og du kan bestille den HER. Du kan også bestille den direkte fra meg, da jeg har bøker på lager hjemme.

Har i ettertid forstått at opplaget kanskje ble litt for stort, men jeg trodde jeg fikk trykt opp bøker som stod i forhold til interessen jeg opplevde blant folk.

En annen ting er at jeg før det ble bok, la ut hele greia som en serie her på bloggen. Jeg tror likevel ikke at «alle» leste det. Statistikken vitnet om en liten, fast lesegruppe. Uansett, jeg kommer aldri til å gjøre samme (feilen) igjen 🙂 Men til mitt forsvar var det aldri en tanke hos meg at historien om Irmelin skulle bli bok. Den ideen kom da flere som leste historien på nett ønsket at det var en bok!

Nå har jeg i lang tid latt en ide modnes. Og det er en god ide! Jeg holder på å skrive en bok igjen. En dag var bare tanken om hvordan boken skal se ut, ferdig formet. Det kjennes godt!

Jeg kommer ikke til å si så mye om prosjektet, men handlingen er lagt til Oslo, Tromsø og Kristinehamn i Sverige. Forhåpentligvis blir det en historie med litt spenning, drama og snev av krim. Håper det blir slik jeg ser for meg. I alle fall noe i nærheten! 🙂

retro-skrivemaskin-rosa

Og takk for at Google Earth finnes! Trenger ikke være så veldig bereist for å skrive inn handlingen forskjellige steder! Det er virkelig morsomt å være i en sånn kreativ fase igjen.

Nå har jeg ikke så mye tid i hverdagen til å skrive. Jeg jobber ganske mye, og jeg skal ta meg av 5 åringen min, huset mitt og alt. Men jeg har bestemt meg for at litt må jeg jobbe med det hver dag. Har satt meg et minimum av ord jeg skal prestere, dersom jeg vil at det skal bli bok. Og det vokser sakte men sikkert frem. I mine alenehelger, er det skrivingen som gjelder nå for tiden.

Jeg har fått spørsmål om jeg virkelig vil fortsette å prøve å bli forfatter, siden det gikk som det gikk sist jeg ga ut bok… Vel, for det første så er ikke forfatter en beskyttet tittel. Jeg har gitt ut 3 bøker, så litt forfatter er jeg vel ? Jeg mener det.

Ja, jeg vil prøve igjen, selv om jeg tapte penger sist. For bøker er min store lidenskap, og det ligger et konstant driv i meg. Jeg gjør ikke dette for å forsøke å bli rik, for det er uansett et dødfødt prosjekt. Det er så vidt jeg tjener til salt i såret på dette!

Jeg har en plan klar når det kommer til utgivelse, men nå skal jeg bruke dette året på å kose meg med skrivingen, og snekre sammen en ny bok!

I år er det forresten 8 år siden min første bok kom ut.

Cecilie Bjørnstad.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s