Om skifte av vindretning, generasjonshopp, bekymring og vemod.

image

I går, søndag 3 juli var jeg på togstasjonen på Mo i Rana for å ta avskjed med min datter.

image

Før toget kom, passet jeg på å hjelpe henne med bagasjen, prate om alt mulig, og gi henne en pose reisegodt. Posen inneholdt potetskruer, Nidar favoritter, bananer, brus og røde druer. Det skulle vært et blad der også, men det hadde de ikke på remabua. Alt for å flytte fokus bort fra det faktum at hun faktisk ikke skulle på ferie, men flytte. Oh! It hurts like hell!
Nå er det riktignok over 3 år siden Adriane flytta fra meg, men hun har holdt seg i nærmiljøet, så hun har vært hjemme ganske ofte.
Dette er noe ganske annet.
På togstasjonen søndag 3 juli det herrens år 2016, sto altså lille Adriane, alias Nane mi, nedlesset i bagasje. En diger sekk som virket større en henne selv og to kofferter fylt med noe som like gjerne kunne vært betong, og en pose reisegodt fra mora si. Hun skulle flytte. Fra meg, fra brødrene sine, de helsikes kattene, nettverket sitt og alt det kjente. Adriane vil starte for seg selv sammen med sin kjæreste i Sandefjord.

image

Det ble faktisk tyngre for meg enn jeg regnet med, å se Adriane reise avgårde med toget. Det var med en merkelig tom følelse jeg så toget forsvinne ut fra stasjonen på Mo i Rana… Da jeg omsider skulle kjøre hjem, måtte jeg stoppe å tørke en tåre fra øyekroken 😥

Men det var ikke bare sekk og kofferter hun hadde med seg…

Siden Adriane selv har sluppet bomba, er det like greit at jeg forteller.

En vakker maidag fikk jeg en telefon i det jeg var i ferd med å forlate Mo i Rana…

Adriane fortalte meg at hun hadde tatt en graviditetstest. Jeg holdt på å kjøre rett i midtrabatten på ei rundkjøring ved jernverket.
Testen var positiv og Adriane sa at hun trodde hun var gravid.
Litt før, samme dag, sendte hun meg melding om div symptomer, om jeg hadde hatt det slik noen gang. Ja, sa jeg umiddelbart. Da jeg var gravid i begynnelsen av alle mine svangerskap. Oj, var alt Adriane svarte.

Jeg husker ikke turen hjem. Tusen tanker fløy gjennom hodet mitt. Min førstefødte var mest sannsynlig blitt gravid.

Jeg tenkte på fortiden, på våre utfordringer og alt Adriane og vår familie har vært igjennom. Jeg må være ærlig å si at jeg absolutt ikke syntes situasjonen var særlig ideel. Jeg både var og er bekymret.
Men Adriane ville fra første stund beholde barnet, og jeg har sagt jeg vil støtte hennes valg uansett hva hun bestemte seg for. Det står jeg for, selv om det er ispedd skrekkblandet fryd.

Tankene går tilbake ganske nøyaktig 19 år, da jeg som relativt nybliven 18 åring selv oppdaget at Adriane var på vei. Jeg oppdaget det i juni en gang i 1997. Nå går altså Adriane i mine fotspor. Hun er 18 år og blir, som meg, 19 år når hun blir mamma selv.

Og jeg blir altså bestemor i den nette alder av 38 år.

Hun er nå ved den magiske grensa, og ifølge jordmor er alt i skjønneste orden. Den vordende mamma har allerede fått høre hjertelyden til den lille.

Jeg må også si at dette er et lite under, slik alle barn er. Men Adriane har hatt en medisinsk historie, som har gjort at vi faktisk ikke visste om hun kunne bli gravid.

Men nå har hun en liten astronaut i magen 💖.

Nå når sjokket har lagt seg, kan jeg vel si at jeg ser frem mot dette, selv om utfordringer vil komme. Men Adriane skal vite at hun har mange å støtte seg til for hjelp og alt mulig.

Jeg er der for deg og den lille, Nane mi, og jeg kommer til å elske dette lille barnebarnet mitt sønder og sammen, slik som deg og de to guttene mine 💖

Dersom alt går bra, ser denne lille skapningen dagens lys i januar 2017.

Det er med forvenning og litt vemod, at vinden nå har snudd i en ny retning i livene våre!

Jeg blir bestemor, Levi og Aron blir onkler.

Nå skal iallefall jeg mentalt innstille meg på en ny rolle i livet 😊

Men jeg nekter å begynne med permanent og hårruller! Jeg skal derimot bli flinkere til å farge håret 😀

Lykke til, Adriane og Mathias 😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s