Markedsføring – en utfordring!

Nå er det et par uker siden jeg fikk bøkene mine hjem. Til nå har jeg ikke solgt så veldig mange. Det er ikke lett å nå ut til folk når jeg er ny og ukjent på bokmarkedet. Jeg har delt ut noen flyere til utvalgte personer, men jeg opplever ikke noen respons på disse.

Nå hadde jeg et lite intervju i lokalavisen her jeg bor, Avisa Hemnes, igår, og i morgen skal jeg sitte på Coopen i Korgen, her jeg bor,  fra klokken 10 og selge bøker. Jeg håper så inderlig at folk kommer, og at bokstabelen jeg har blir noe mindre enn den er nå!

wpid-snapchat-1936725820117855151.jpg

Ellers opplever jeg det svært vanskelig å nå ut så mye som jeg ønsker. Jeg har hatt kontakt med en annen lokal avis, Rana Blad, men de virker til nå ikke som de er så veldig interessert i meg og min bok denne gangen.

Opplevelsen med de var en helt annen de to andre gangene jeg har gitt ut bok.

Den gangen fikk jeg et intervju før boka faktisk var ute, og ett i forbindelse med lanseringen.

Jeg er fullstendig klar over at siden jeg har valgt å gå i gang med dette prosjektet slik jeg har gjort det, nemlig å finansiere det fullt ut selv, så faller det meste, og ikke all jobb direkte på meg.

Jeg sitter å tenker på hva jeg skal foreta meg videre.

Jeg vil sende mail til folkebiblioteket her jeg bor, Hemnes folkebibliotek, og biblioteket på Mo i Rana. Jeg vil også sende mail til noen bokhandler på Mo i Rana og Mosjøen.

Det skal ha blitt sendt ut pressemelding fra forlaget, Kolofon forlag, men jeg er ikke sikker på om dette er blitt gjort.

I løpet av høsten 2013 og første del av 2014, hadde jeg manuset ute her på bloggen for prøvelesning. Tilbakemeldingene var veldig gode.

Jeg begynte å tenke på å prøve å få det utgitt, for folk mente det var godt nok til det!

På bakgrunn av disse og responsen ellers bestemte jeg meg for å låne penger i banken, og realisere bokprosjektet.

Pr dags dato opplever jeg at interessen fra folk som var veldig positive til dette, i stor grad har vært fraværende. Det er litt skuffende.

Men jeg gir meg ikke uten kamp. Jeg visste det ville bli en tung oppgave. Det er ikke lett å «selge seg selv», men jeg jobber hardt med det!

Jeg er meget spent på morgendagen. Blir det noe salg? Har jeg klart å vekke interesse blandt folk med mitt lille intervju i Avisa Hemnes? Det gjenstår å se!

Målet mitt er å gå så nært null som overhodet mulig. Jeg tok opp et lån i banken på 60 000 kr for å realisere dette. For å klare å tjene inn og redusere og forhåpentligvis slette det lånet, så må jeg selge 200 bøker selv. Så nå er det bare å krysse fingrene og håpe dette går veien!

Klarer jeg ikke å selge alle i morgen ( det er vel for mye å håpe på) så håper jeg det vil dukke opp et eller arrangement til sommeren som jeg kan delta på for å selge bøker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s