Irmelin Rothman blir bok.

Men denne gangen betaler jeg for kallaset selv. Det er altså ikke noen som har antatt boka.

iStock_000010579233Small

Jeg har vært i tenkeboksen en stund og sjekket priser på hva aktuelle forlag kan tilby meg av hjelp av ymse slag, antall bøker osv..

Jeg har også vær i kontakt med banken min, som har sagt seg villig til å hjelpe meg med å låne meg penger til dette.

Jeg skal ikke selge så mange bøker før lånesummen faktisk er inntjent, og dermed nedbetalt, forhåpentligvis temmelig fort.

Jeg kunne sikkert ha gitt ut boken som e-bok, og fått det enda billigere, men e-bok tidsalderen har ikke helt nådd meg. Jeg elsker følelsen av å ha en skikkelig bok mellom hendene, kunne kjenne på boka, bla i den, lese i den, kjenne lukten av papir. Det høres nesten ut som et kjærlighetsforhold, noe det også på sett og vis faktisk er.

Særlig god er den opplevelsen om jeg har laget boken selv!

irmelin3

Det blir ikke den samme svungen over det å gi ut selv på denne måten i forhold til å bli antatt av et forlag, men jeg har landet på at om det skal bli flere bøker, så får det bli sånn som dette denne gangen. Jeg vil at folk skal lese det jeg skriver, selv om det nok ikke kommer til å dreie seg om mange leserne.

Jeg har hatt kontakt med to forlag. De tilbyr stor sett det samme, men visse forskjeller er det.

Språkvask og korrektur ordner vi. Det samme gjelder redaksjonell hjelp hvis det er ønskelig. Som du også lurte på angående samarbeidet med Juritzen, så er dette et av områdene som vi drar nytte av samarbeidet. Vi bruker de samme frilanse redaktørene, språkvaskerne og korrekturleserne som også de andre forlagene benytter seg av. Det igjen gir samme kvalitet på bøkene som utgivelser fra andre forlag.

Ved å la oss hjelpe deg med utgivelsen, så beholder du alle rettigheter og det samme gjelder inntektene. Vi skal ikke ha andeler av ditt salg. Det vi også har som service er lagring og distribusjon. Hvis du ønsker å selge bøker til bokhandlere og nettbutikker, så må du ha bøker tilgjengelig på Forlagssentralen. Alle bokhandlere i hele Norge bestiller herfra. Vi ordner logistikken med bøker til Forlagssentralen og sammen med de blir dine bøker distribuert, fakturert og fulgt opp. Når det blir lite med bøker igjen på Forlagssentralen, så gir vi deg beskjed, så du kan avgjøre om du ønsker opptrykk eller ikke. Her kommer det litt distribusjonskostnader som Forlagssentralen skal ha. Prisen er den samme for alle forlag, så dette er et spleiselag for alle forlag i Norge. I tillegg, så har vi et eget lager som bøkene dine kan ligge på. Boka blir lagt ut på Kolofon.no og solgt, fakturert og sendt kunde fra oss. For dette tar vi 60,- pr ordre som vi håndterer. Fra samme lager kan du hente så mange bøker du ønsker for å selge til andre, eller om du skal gi de bort. Det er dine bøker.  Sitat fra mailkorrespondanse.

Hos det andre forlaget måtte jeg ha alle bøkene hos meg selv, og leke postbud og sende bøker i alle retninger selv. Det er ikke fristende.

Jeg må nå, som den gangen jeg ga ut på Publica stå for det meste av markedsføringen selv. Det er jeg innstilt på, for denne gangen sitter jeg med det meste av inntektene selv.

Kanskje jeg en vakker dag blir antatt av et stort forlag med andre ting jeg skriver, men denne gangen har jeg valgt det slik for jeg vil så gjerne se og holde boka, og at andre skal gjøre det samme. Jeg vil ikke lenger at manuset bare skal være en wordfil på dataen min!

Irmelin rothman

Så får vi se, var det sant det som enkelte sa, at manuset om Irmelin Rothman og Johan var bra, vil de kjøpe boken, eller «jattet» de med… Det vil faktisk vise seg! Men det skal sies, jeg er selv meget fornøyd med manuset, ellers ville jeg aldri tenkt på å finansiere et slikt prosjekt selv!

Først tenkte jeg at det var umulig å gi ut på denne måten på grunn av kostnadene, men banken er med meg, og det er jeg veldig glad for!

Jeg skal bruke helgen, samt mandagen på å få rettet opp så mye som mulig av manuset, for å få det så bra som mulig!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s