O herlige rot. Hele huset er en lekeplass.

Denne overskriften brukte jeg som en status på facebook i dag, sammen med bildene i dette innlegget.

For det er slik det er til hverdags. Rot, rot og atter rot i heimen.

Hvor mange ganger for dag snubler jeg ikke i en eller annen leke, eller tråkker en liten bil inn i foten, med en smerte som gjør at jeg får lyst å brøle. Men jeg gjør det heller ikke. Ei heller går jeg og plukker leker dagen lang. Nei, ofte sitter jeg på gulvet sammen med Levi. Rydding er heller ikke noe jeg prioriterer akkurat disse dagene når Adriane er hjemme. Da er det viktigere å bare sitte der å se på en film med henne når Levi er lagt for kvelden, eller når han sover på dagen.

Bilde

For hva er viktigst? Å få huset til å se strøkent ut til en hver tid (noe som i og for seg er umulig med tanke på hvilke løsninger, og forfatning huset er i..), eller tilbringe tid med det og de som betyr mest her i livet? Svaret gir seg selv. Da får det heller bare være litt rot. Når kvelden kommer soper jeg i hop lekene i et hjørne i stua, og prøver å rydde skitne kopper inn i oppvaskmaskinen, og tørke av benkene.

Bilde

Tiden man tilbringer med barna varer dessuten ikke evig, noe som er en realitet når det gjelder Adriane, som jo på grunn av forskjellig er flyttet i fosterhjem.

Småbarnstiden med Levi, der jeg er det viktigste og tryggeste han har kommer etterhvert til å forsvinne.

Så jeg velger å ha rotet rundt meg, og heller ligge på gulvet å leke med biler, eller leke hest.

Det er det som er det viktige!

Nå skal jeg finne kjøkkenbenken, eller i allefall et hjørne av den, for nå skal jeg smekke i hop en pizza til kvelds.

En lørdagskveld sammen med alle mine tre barn. Det er jaggu ikke lenger noen selvfølge. Det har jeg smertelig fått erfare de to siste ukene.

– Cecilie Bjørnstad.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s