Medmennesklighet og blomster.

Bilde

I dag ettermiddag fikk jeg endelig Adriane hjem. Det var utrolig godt etter alt som har hendt. Nå skal vi bare bruke høstferien til å være sammen, uten å gjøre noe spesielt.

På mandag skal hun reise til sykehuset i Tromsø sammen med sin fostermor, for flere undersøkelser av hodet. Jeg er spent, men jeg håper og tror at det vil gå bra!

I går sendte Adriane meg en melding, hvor hun spurte om hun fikk sove sammen med meg når hun er hjemme disse dagene. Hun sa hun ikke ville være alene, og jeg ble nesten rørt over at hun spurte… Selvsagt får hun det, og nå når jeg skriver disse linjene er hun allerede lagt seg med lyset på i min seng. Det er godt å tenke på, at hun er der, og ikke alene på et rom på sykehuset lenger!

Aron var på klubben da vi kom hjem, så det har bare vært meg, henne og Levi.

Bilde

Jeg har gjort meg noen tanker om medmennesklighet i det siste. Kanskje ikke så rart når man står i en krise…

Det er utrolig hyggelig (selv om det kanskje blir feil ord i denne sammenhengen…) med meldinger og at man får masse hjerter på facebook i disse tider, men ingen ting er som ekte mennesklig varme, og at noen virkelig viser at dem bryr seg og tenker på en.

Jeg personlig kan ha vanskelig for å vite hvordan jeg skal vise et menneske som er i en eller annen tung og vanskelig situasjon at jeg bryr meg. Det kan være vanskelig å vite hva man skal si, selv om man ikke trenger å si noe som helst egentlig. Bare bry seg. Men det kommer selvsagt av hvor nær relasjon man har til menneskene rundt seg. Ja, nei…. jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare meg riktig. Du skjønner kanskje hva jeg mener.

Men som sagt så har det vært mye som har skjedd, og den siste uken har vært tøff på grunn av det som hendte med Adriane.

Akkurat i dag ble jeg ganske overveldet på jobb, og en smule rørt av ting jeg opplevde.

Jeg stod på et lager og tømte et kjøleskap som jeg skulle vaske. Da kommer det inn en dame som jeg kjenner litt fra før, men likevel kjenner jeg henne ikke så godt. Hun var på besøk på avdelingen. I allefall ser hun på meg, og spør meg om hun kan få gi meg en klem. Ja, sa jeg. Det var en utrolig god klem. Bare det at hun sa hun hadde tenkt sånn på meg og barna og ga meg den klemmen… Det var den første klemmen jeg fikk, foruten dem jeg har fått hos barna, på lange tider. Det hun sa, rørte meg langt inni margen, det var ikke mye hun sa, men det var likevel utrolig mye for meg. Takk.

Senere kommer det to andre damer som er gode kolleger av meg på en annen avdelig og spør etter meg. De ga meg den oransje blomsten, og gode klemmer. Jeg hadde heller ikke ventet dette, men begge disse hendelsene gjorde min dag bedre!

Bilde

Denne rosa blomsten fant min datter på kjøkkenbordet da vi kom hjem. Den var fra en nabodame, som pleide å passe og trille Adriane da hun var lita!

Det er godt det finns ekte medmennesklig varme fremdeles.

Jeg har fått overraskende positive kommentarer fra folk som har lest bloggen min, men som knapt har visst hvem jeg var!

Jeg jobber med gode folk, og alle har på sine egne måter bidratt til at jeg holder humøret i disse tider, enten det er en klem, skitprat, eller prat om dagligdagse ting og god latter!

I mangel på en støttende familie (sett helt bort fra bror min!) så betyr disse hendelsene veldig mye for meg. Jeg sitter her i kveld med en god følelse. Man er vel tross alt ikke helt alene likevel.

Bilde

Så kom bror hjem fra klubben utpå kveldinga, og da så det sånn ut i stua! Skikkelig knusekosemose mellom bror og søster!

God natt, og ta vare på hverandre.

Og, det er kanskje en klisje, men: La aldri en sjanse gå fra deg til å la dine beste mennesker vite at du er glad i dem 😀

– Cecilie Bjørnstad.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s