Hvor mye tåler et mammahjerte?

Bilde

Jeg har fått spørsmålet ofte i det siste: Hvordan holder du deg oppe? Hvor henter du styrke til å takle alt som har skjedd, og fremdeles skjer rundt deg?

Jeg har ikke noe godt svar. Jeg bare gjør det. Kanskje fordi jeg må. Jeg har nok kjent på fortvilelsen og motløsheten med alt som har vært de siste årene, men det er ikke rom for å sette seg ned å gi opp. Styrken er der, selv om den tidvis er som blåst vekk.

Jeg har alltid noe å holde på med. En jobb med de beste kollegene, jeg har to herlige gutter hjemme som skal ha sitt, hvorav den ene på 1,5 år stort sett er en solstråle fra morgen til kveld. Den største er også helt herlig, bare på en annen måte. Han blir 12 år på lørdag. Han hjelper meg med små ting, han får gjort det han skal på skolen. For det meste 😀 Det har gått som en drøm med lille Levi fra den dagen han ble født. Ikke verken kolikk, eller nattevåk av andre grunner. Jeg sover utrolig godt om natten, forstå det den som kan, og jeg aner ikke hva jeg har gjort for å få lov til å være så heldig. Det holder meg oppe, det og alle barna. Selv om det nå kjennes tungt å være alene om det. Da ser jeg bort fra hjelpen jeg får fra det offentlige.

Men jeg hadde blitt gal alene, gal uten jobb. Og jeg har bøkene mine! En gratis flukt inn i en annen verden! En fantasireise til palmer og sandstrand… Eller mordgåter!

Jeg ser på tullebilder som Adriane har sendt meg, og får meg en god latter!

Sånn kan vi holde på om kveldene… Jeg her hjemme i Korgen, og hun på Båsmoen: Vi sender hverandre tullete bilder, og ler oss skakke. Hun er godjenta mi, og det vil hun alltid være. Jeg kan ikke hjelpe, men jeg skal være der, det er kanskje også hjelp…

Bilde

Så bra at du har anledning til å kjøre å se til henne! Klart jeg har anledning! Når som helst, jeg kan kjøre til verdens ende for ungene mine. Det er bedre at jeg brenner meg, enn at de gjør det!

Bilde

Denne jenta sørger ofte for at mora får latterkramper, og jenta selv har den hjerteligste latter i mils omkrets. Jeg lengter etter å høre den igjen…

Bilde

Bilde

De gode stundene som har vært, gir meg energi, for jeg vet de kommer tilbake.

Adriane sliter og det bekymrer meg en del. Som jeg har skrevet om før, så måtte jeg gjøre et drastisk valg med hensyn til henne. Men jeg holder det gående, og gjør mitt beste hele tiden.

Bilde

Når det er tøffe tak og litt ekstra som skjer, så føler jeg meg likevel utilstrekkelig. Jeg lurer på om det er noe jeg kunnne ha gjort annerledes. Jeg snur på hver en stein og leter i hukommelsen etter årsaker. Men har ikke mødre en tendens til å ta på seg litt skyld når det er noe med barna? Vi vil jo deres beste!

Men jeg kom altså til kort. Jeg er ikke noe supermenneske, og klarte ikke å takle alt som har skjedd, da særlig med min datter. Det er et nederlag. Jeg ville så gjerne hjelpe henne, men jeg kan ikke, annet enn å være der for henne.

Sønnen min skulle egentlig feire sin bursdag nå i helgen, men jeg måtte fortelle han at vi måtte utsette, og jeg fortalte han bare halve sannheten. Han sa først jeg skuffet ham, men jeg tror han forstår. Jeg kan ikke done og fikse alt, særlig ikke når det skjer uforutsette ting. Jeg kan verken være overalt eller gjøre alt samtidig. Jeg orker ikke tanken på huset fullt av unger akkurat nå, eller kakebaking, handle og lage masse mat. Jeg orker bare ikke. Ikke oppi alt det andre. Adriane har det ikke greit nå, så energien min går den veien for tiden. Jeg kan ikke være hos henne fysisk hele tiden, men hodet og tankene mine er der!

Jeg håper sønnen min forstår at ting må settes litt på vent. Det blir bursdagsfeiring, bare ikke akkurat denne helgen. Han vil ikke bli skuffet!

Mitt mammahjerte tåler nesten alt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s